Hulp bij onvermogen

Muskietennetten

Eén van de grootste bedreigingen, naast HIV/Aids, is malaria.
Deze ziekte is grotendeels te voorkomen door het gebruik van geïmpregneerde netten. Zo’n net kost ongeveer € 3,50, maar is onbetaalbaar en dus onbereikbaar voor veel kinderen en hun ouders. Voorkomen is beter dan genezen…. daarom delen we regelmatig geimpregneerde muskietennetten uit aan kinderen.Om te voorkomen dat er misbruik( kippenren of visnet) van de netten wordt gemaakt, bezoeken we ieder gezin en bekijken de leef/slaap situatie ter plekke. Een bijkomend voordeel van een net is dat het aantal muskieten in de ruimte waarin een geïmpregneerd net hangt met 75% afneemt

Een geimpregneerd net kost ongeveer   3.50 euro. hiermee kunnen we twee tot drie kinderen ongeveer drie jaar tegen malaria beschermen. Begin maart 2014 hebben 350 netten verdeeld in Maweni en Ganjela Simba.

Diani Health center

is een klein gouvernment hospital gespecialiseerd in bevallingen en kindergeneeskunde. Daarnaast heeft een functie als consultatiebureau.
2 keer per jaar wordt het ziekenhuis door de overheid voorzien van geneesmiddelen en materialen als handschoenen en injectienaalden, helaas is dit lang niet voldoende. Daarom vullen we deze voorraden twee keer per jaar aan. In februari hebben we voor 1100 euro voorraden aangeschaft. er was in het ziekenhuis geen steriele handschoen meer te bekennen.

053